A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти виконавчого Комітету Помічнянської міської ради

Новини

Презентації першої книги дитячих поезій "Купалася веселочка у ставочку" надзвичайно талановитої вчительки початкових класів Ліцей № 1 ім. Героя України Березняка Є. С. Світлани Дмитрієвої

Все найкраще у нашому житті здійснюється в ім'я дітей, заради дітей, часто, за участю дітей. Головними героями презентації першої книги дитячих поезій "Купалася веселочка у ставочку" надзвичайно талановитої вчительки початкових класів Ліцей № 1 ім. Героя України Березняка Є. С. Світлана Дмитрієва теж стали діти. Натхнення творити Світлані Анатоліївні дарували її учні, вони ж стали і авторами ілюстрацій до її дебютної збірки. Світлана Анатоліївна Дмитрієва відома в області поетеса, її твори ставали окрасою численних поетичних збірок, тому не дивно, що на запрошення відвідати презентацію книги у Помічній радо відгукнулася Кіровоградська обласна організація Національної спілки письменників України, делегацію очолила голова обласної організації НСПУ Nadiya Garmazij Вихід нової книги -знакова подія не тільки для культурного простору області, а й для сучасної української дитячої літератури, в цілому. Ще у січні 2022 року твори Світлани Анатоліївни були отримані видавництвом, проте книга побачила світ лише наприкінці найтяжчого для України року, доводячи незламність українців. Адже, всупереч прагненням орків, культурного поступу українців не спинити, українські діти читають і читатимуть прекрасні українські книжки, написані чудовими людьми, які поруч з нами. Щира вдячність Дмитрієвій Світлані Анатоліївні та її учням за бажання творити. Тримаємо культурний фронт.

10:11 29.03.2023

Лютий рік незламності!

Лютий рік незламності! 24 лютого учні та педагоги закладів освіти Помічнянської територіальної громади на виховних годинах, позакласних заходах,  уроках історії згадували історичні події, які передували повномасштабному вторгненню росії в Україну, обговорювали зі старшокласниками і усвідомлювали головні наративи річниці війни. Зокрема були проведені виховні години та години  спілкування  з  учнями 1-11 класів «365 днів Віри, Надії, Сподівань», «Лютий, який і не минав, та рік одним днем: як війна змінила українців та світ», «Історія одного року…Незламні українці»; круглий стіл  «Вистояли-переможемо!»,виставки малюнків та плакатів: «Моя Україна вільна і непереможна!», лінійки з ушанування героїчного подвигу українських захисників та пам’яті загиблих, інформаційна акція «365 днів незламності» та волонтерська акція «Зігріємо наших захисників», долучення до  освітнього проєкту Українського інституту національної пам’яті «Діалоги про війну», майстер-клас «Долоньки Перемоги».  Учні та педагоги активно долучились до заходів на підтримку духу нації у боротьбі із рашистською навалою і вкотре продемонстрували свою активну громадянську позицію.

08:58 29.03.2023

Організація дозвілля дітей під час дії воєнного стану

Закладами позашкільної освіти розроблено сучасні цікаві заняття, відеоблоги, майстер-класи, лекторії, відеоматеріали, презентації тощо для психологічної підтримки дітей та організації змістовного дозвілля. Долучитися до занять може будь-яка дитина, незалежно від того, чи відвідує вона заклад позвшкільної освіти. Всі заняття знаходяться у вільному доступі. 

15:46 22.03.2022

З метою профілактики та захисту дітей від шантажу в цифровому просторі

З метою профілактики та захисту дітей від шантажу в цифровому просторі, сексуального насильства та експлуатації рекомендуємо переглянути відеоролик #stop_sexтинг в якості соціальної реклами і як такого, що носить соціально значимий характер. Посилання для перегляду та завантаження відеоролику :

13:36 03.08.2021

Якісне інклюзивне навчання: to do list для директора школи

Якісне інклюзивне навчання: to do list для директора школи Сьогодні в Україні інклюзивне навчання організовано у майже 43% шкіл, працює понад 18 тисяч інклюзивних класів. За останні десять років інклюзія суттєво проникла в українські школи. Для порівняння, п’ять років тому в інклюзивних класах навчалось вдесятеро менше, ніж зараз. Разом із тим, дослідження якості інклюзивного навчання, проведене Державною службою якості освіти, виявило низку викликів на рівні організації інклюзивного навчання, кваліфікації вчителів, методичного забезпечення освітнього процесу, розвитку інфраструктури та забезпечення фінансування, взаємодії з інклюзивно-ресурсними центрами (ІРЦ).

11:46 03.08.2021

Як налагодити освітній процес в умовах дистанційного навчання

Технології дистанційного та змішаного навчання за рік пандемії коронавірусу стали вже звичними для шкіл. Державна служба якості освіти також пристосувала інструментарій проведення інституційного аудиту до умов дистанційної або частково дистанційної роботи закладів. Адаптації потребує організація освітньої діяльності, щоб заклади продовжували працювати якісно та ефективно і в умовах очного навчання, і онлайн. Змінювати слід і всі компоненти системи освітнього процесу школи.

13:57 01.06.2021

Вхід для адміністратора